Πίνακας ανακοινώσεων

Δράσεις στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή» 2023

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης διοργανώνει την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, τη «Βραδιά του Ερευνητή 2023». Η Βραδιά του Ερευνητή, είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ως σκοπό έχει την ανάδειξη της έρευνας και της επιστήμης.

Την Παρασκευή, 29 Σεπτέμβρη 2023, ερευνητές και επιστήμονες θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών στον μαγευτικό κόσμο της έρευνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2), από τις 17:00 έως τις 22:00 και θα έχει δωρεάν είσοδο για όλους και όλες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live διαδραστικά πειράματα, να διασκεδάσουν με ερευνητικά παιχνίδια και καλλιτεχνικά δρώμενα, να δουν τεχνολογικές εκθέσεις και να γνωρίσουν από κοντά διακεκριμένους ερευνητές και επιστήμονες.

Ακόμη, το ΕΚΕΤΑ  διοργανώνει για άλλη μια χρονιά τη δράση Chat Lab, στην οποία καθηγητές και μαθητές μπορούν να συνομιλήσουν διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο, με ερευνητές και ερευνήτριες που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών περιοχών και είναι έτοιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματά τους και να λύσουν τις απορίες τους.  Η δράση Chat Lab είναι δωρεάν για όλες και όλους και θα διαρκέσει από τις 25/9/2023 έως τις 13/10/2023. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://researchersnight.gr/chat-lab/

Ο Δάσκαλος της τάξης

Τσιακίρης Βασίλης

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Αγαπητοί γονείς,
την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μας συνάντηση. Παρακαλούμε να βρεθείτε ΟΛΟΙ στο σχολείο μας εκαίνη την ημέρα, πρωτίστως για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο δάσκαλος του τμήματος
Τσιακίρης Βασίλης