Πίνακας ανακοινώσεων

Αστρο-πάρτι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μηχανιώνας

Μια ιδιαίτερη μαγική βραδιά θα ζήσουν, όσοι αγαπούν την Αστρονομία και τους αρέσει να κοιτούν ψηλά, θαυμάζοντας το μεγαλείο του Σύμπαντος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου μετά τις 6 το βράδυ, στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μηχανιώνας. Συνδιοργανώνεται από το Σχολείο, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας θα στήσουν από νωρίς τα τηλεσκόπιά τους και θα δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές και τους γονείς της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης που επιθυμούν να παρατηρήσουν τον ουρανό και να εξερευνήσουν το διάστημα, αγναντεύοντας την Σελήνη, τον Δία και τον Κρόνο. Θα προηγηθεί μία παρουσίαση από τα μέλη του Ομίλου για το «υπάρχει εκεί έξω». Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να απαντηθούν πολλά ερωτήματά σας.

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο, με σκοπό τη διάδοση της αγάπης για την Αστρονομία. Τα γραφεία του βρίσκονται στην οδό Αλεξανδρείας 113 (τηλ. 2310423133). Οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να τους επισκέπτεται κάθε Τετάρτη από τις 6 έως τις 9 μ.μ. ή κάθε Σάββατο από τις 6 έως τις 8 μ.μ. (οπότε και πραγματοποιούνται Σεμινάρια Αστρονομίας, τα θέματα των οποίων μπορείτε να τα πληροφορηθείτε επίσης από την ιστοσελίδα τους).

Ο  Όμιλος έχει ήδη στο ενεργητικό του μια σειρά πολύ επιτυχημένων παρουσιάσεων/ομιλιών Αστρονομικού ενδιαφέροντος, σε πληθώρα Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, Βιβλιοθηκών κλπ. Σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται και νυκτερινή αστροπαρατήρηση, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις. Οι εκδηλώσεις αυτές οργανώνονται με τη φροντίδα των μελών μας, τα οποία προσφέρονται πάντα εθελοντικά και αφιλοκερδώς, αφιερώνοντας τον προσωπικό εξοπλισμό τους και πολύτιμο μέρος του χρόνου τους για το σκοπό αυτό.

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης διοργανώνει την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, τη «Βραδιά του Ερευνητή 2023». Η Βραδιά του Ερευνητή, είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ως σκοπό έχει την ανάδειξη της έρευνας και της επιστήμης.

Την Παρασκευή, 29 Σεπτέμβρη 2023, ερευνητές και επιστήμονες θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών στον μαγευτικό κόσμο της έρευνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2), από τις 17:00 έως τις 22:00 και θα έχει δωρεάν είσοδο για όλους και όλες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live διαδραστικά πειράματα, να διασκεδάσουν με ερευνητικά παιχνίδια και καλλιτεχνικά δρώμενα, να δουν τεχνολογικές εκθέσεις και να γνωρίσουν από κοντά διακεκριμένους ερευνητές και επιστήμονες.

Ακόμη, το ΕΚΕΤΑ  διοργανώνει για άλλη μια χρονιά τη δράση Chat Lab, στην οποία καθηγητές και μαθητές μπορούν να συνομιλήσουν διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο, με ερευνητές και ερευνήτριες που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών περιοχών και είναι έτοιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματά τους και να λύσουν τις απορίες τους.  Η δράση Chat Lab είναι δωρεάν για όλες και όλους και θα διαρκέσει από τις 25/9/2023 έως τις 13/10/2023. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://researchersnight.gr/chat-lab/

Ο Δάσκαλος της τάξης

Τσιακίρης Βασίλης

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Αγαπητοί γονείς,
την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μας συνάντηση. Παρακαλούμε να βρεθείτε ΟΛΟΙ στο σχολείο μας εκείνη την ημέρα, πρωτίστως για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο δάσκαλος του τμήματος
Τσιακίρης Βασίλης